Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Sveriges nöjdaste kunder finns i Sparbankerna

Återigen får Sparbankerna utmärkelsen "Sveriges nöjdaste privatkunder" och "Sveriges nöjdaste företagskunder" i den årliga kundundersökningen SKI Bank 2023. Tack till alla er som har svarat på kundundersökningen och gett oss så fina betyg, recensioner och svar. Det värmer i alla våra Sparbankshjärtan.

Gruppfoto med personal på Sparbanken Tanum

Aktuellt just nu

Bullarens damlag i fotboll gör ringen innan match.

I år ger vi tillbaka 3 miljoner extra!

Under årets årsstämma beslutades det att Sparbanken Tanum ska sätta av 3 miljoner extra utöver vår vanliga sponsring. Dessa pengar, som avsätts i en fond, ska gå till allmännyttiga ändamål i vårt verksamhetsområde. Läs mer om vår sponsring via länken nedan.

Människor strandstädar på Veddö Naturreservat

Så fördelas pengarna från Ett hållbart Bohuslän

I december 2023 gick vi ut med nyheten att vi på Sparbanken Tanum, i samarbete med Thordénstiftelsen och Arwidssonstiftelsen, delar ut 400 000 kr till ideella föreningar i Tanum och Munkedals kommuner. Pengarna ska gå till olika hållbarhetsprojekt inom föreningarna som ska kunna kopplas till FN:s 17 globala mål. Nu är ansökningsperioden slut och pengarna har delats ut.

Anna Ahlbom, privatrådgivare på Sparbanken Tanum

Lär känna oss på banken

Vem har ett SM-guld i bandy, vem är vass på att baka pizza och vem lever efter mottot "Den förberedde överlever"? Lär känna rådgivarna här på banken!

Ny beloppsgräns vid överföringar

För att stärka skyddet mot bedrägerier vid överföringar införs en daglig beloppsgräns. Du bestämmer själv hur stor din dagliga beloppsgräns ska vara, ju lägre gräns du har, ju starkare skydd mot bedrägerier har du. Vid tillfälliga större överföringar kan du tillfälligt höja din beloppsgräns. Den nya beloppsgränsen påverkar inte överföringar mellan dina egna konton.

Ny beloppsgräns för överföringar

Varning för bedrägerier

Just nu är det många i vårt område som blir utsatta för bedrägerier, någon ringer eller skickar meddelande, uppger att de är från banken och ber dig logga in på din internetbank. Kom ihåg att aldrig lämna ut personliga uppgifter och koder till exempel till ditt mobila bankID eller till din säkerhetsdosa. Kontakta oss omedelbart om du misstänker att du blivit utsatt för ett bedrägeri.

Varning för bedrägerier!

Inspiration

Kenneth Kauppi på Ciderlabbet står framför en ladugård i Bottna

Lokalproducerad cider, must och applebrandy från Ciderlabbet!

För drygt 10 år sedan bestämde sig Kenneth och Katarina Kauppi för att börja tillverka egen cider. Idag gör de must, cider och apple brandy hemma i Ciderlabbet i Bottna. Vi har träffat Kenneth för att prata mer om företaget och konsten med cidertillverkning.

Två barn orienterar och kollar på en karta

Hittaut Tanum

I senaste inlägget av Bohusbloggen kan vi läsa om Hittaut Tanum. Ett orienteringsinitiativ av Kvillebyns SK som självklart sponsras av oss på Sparbanken Tanum.

Emil Berndtsson, privatrådgivare på Sparbanken Tanum

Tips och råd om din privatekonomi

Våra rådgivare har samlat sina bästa tips och råd för din privatekonomi. Läs om ränta på ränta-effekten, vad man bör tänka på innan man tar ett lån eller lär dig mer om saker som styrränta, inflation eller bostadsbubblor.

Tidningen Lyckoslanten

I Lyckoslanten kan du läsa om pengar, sparande och engagemang. Här finns många tips och råd för barn! Tidningen skickas ut fyra gånger per år till alla landets skolor, årskurs 4–6.

Personal på Sparbanken Tanum sitter runt ett bord och pratar och skrattar

Vill du byta bank?

Att byta bank är enkelt. Fyll i vårt formulär så ringer vi upp dig.