Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Om Sparbanken Tanum

Sparbanken Tanum är en fristående bank med kontor i Tanumshede och Hamburgsund i norra Bohuslän. Förutom hög kompetens inom privat-, företag-, placering- och försäkringsrådgivning hanterar vi också kontanter. Vi tar snabba beslut när du behöver låna, hjälper barnen att tömma sina spargrisar och finns alltid tillgängliga utan omvägar. Som kund i Sparbanken Tanum får du alltid prata direkt med din rådgivare och slipper långa telefonköer samt anonyma banktjänstemän.

Alban Foss Idrottsplats i Hamburgsund

En annorlunda bank

Här kan du läsa mer om vår affärsidé, om vad en sparbank är och vad som gör oss till en annorlunda bank.

Bullarens damlag i fotboll gör ringen innan match.

Så ger vi tillbaka

Helt i enlighet med sparbanksidén är vår enda utdelning den vi ger till föreningslivet i vårt verksamhetsområde. Här kan du läsa mer om vår sponsring, våra sponsringsprojekt, vårt hållbarhetsbidrag "Ett hållbart Bohuslän" och om hur du ansöker om sponsring eller hållbarhetsbidrag till din förening.

Vi utbildar unga i ekonomi

Som sparbank har vi en viktig uppgift; att utbilda våra yngsta medborgare i ekonomi. I samråd med skolan har vi tagit fram ett material som vi hoppas få leverera i skolorna under många år framöver.

Skog och gräsfält i Hällevadsholm

Vår syn på hållbarhet

Genom vårt samhällsengagemang och vårt hållbarhetsarbete i banken gör vi vad vi kan för att dra vårt strå till stacken och göra norra Bohuslän till en mer hållbar plats att leva på.

Viktor Lennerö, står framför Beijer Byggmaterial i Tanumshede

Kund i Fokus

Utan kunder, ingen bank. Utan bank, ingen utdelning till bygden. Utan en stark bygd, inga företag. Utan företag, inga jobb. Utan jobb, inga människor. Utan människor, inga kunder. Det är som ett stort kretslopp här i norra Bohuslän där banken lever i symbios med bygden. För att behålla det här fantastiska kretsloppet är vi beroende av våra kunder. Av den anledningen lyfter vi varje vecka upp en kund i fokus som lever och verkar precis som vi - för norra Bohusläns bästa. 

Åsa Hardin på Kalvö med hunden Nilla

Bohusbloggen

Vi älskar norra Bohuslän, precis som så många andra runt omkring oss. Av den anledningen har vi startat Bohusbloggen, för att uppmärksamma allt det där stora och lilla som gör norra Bohuslän till en fantastisk plats att leva på. Läs om lokala profiler, föreningseldsjälar eller inspirerande småföretagare och om deras liv i norra Bohuslän.

Mer information om Sparbanken Tanum

Organisationsnummer

555900-2695